Συνήθεις Ερωτήσεις

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε. Ελπίζουμε οι απαντήσεις μας να σας φανούν χρήσιμες.

Ερώτηση 1η

Το χχχχχχ νούμερο είναι λάθος/Το νούμερο μου έχει αλλάξει, δεν είναι σωστό

Η βάση δεδομένων (δηλαδή ο κατάλογος με τα τηλέφωνα) που χρησιμοποιούμε είναι παλιός (έτος 2005) οπότε ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια λάθη. Σε επόμενη έκδοση σκοπεύουμε να προσθέσουμε μια λειτουργία όπου θα μπορεί ο χρήστης να επιλέγει εαν το αποτέλεσμα που πήρε είναι σωστό ή όχι. Σε περίπτωση λάθους θα γίνεται η αναζήτηση σε εναλλακτικούς καταλόγους. Επίσης εδώ μπορείτε να αναφέρετε λάθη, ώστε να τα διορθώσουμε.

Ερώτηση 2η

Η εφαρμογή θέλει αναβάθμιση έχει παλιούς αριθμούς/Η βάση θέλει ανανέωση κτλ.

Όπως και στην πρώτη ερώτηση η βάση δεδομένων (δηλαδή ο κατάλογος με τα τηλέφωνα) που χρησιμοποιούμε είναι παλιός (έτος 2005) οπότε ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια λάθη. Η πολιτική του ΟΤΕ όσον αφορά την διάθεση των στοιχείων των συνδρομητών είναι αρκετά "κλειστή" (το ίδιο ισχύει και για τους καταλόγους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας), με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη κάποιας Β.Δ. πλήρως ενημερωμένης. Λύση βέβαια υπάρχει, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Ωστόσο το χρηματικό ποσό που απαιτείται είναι άκρως απαγορευτικό για εμάς και ειδικά για μια δωρεάν εφαρμογή. Το γεγονός αυτό, το θεωρούμε το λιγότερο οξύμωρο καθώς η φυσική μορφή του καταλόγου δίνεται δωρεάν! Όπως επίσης στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού η πρόσβαση στην ψηφιακή μορφή του καταλόγου είναι δωρεάν.

Ερώτηση 3η

Το χχχχχχ site/ιστοσελίδα/blog προσφέρουν ανανεωμένη βάση

Ανανεώνουμε συνεχώς την λίστα με τους αριθμούς ώστε να είναι όσο πιο σύγχρονη γίνεται. Η πολιτική του ΟΤΕ δεν βοηθάει σε αυτό (βλέπε ερωτ.2). Στην επόμενη αναβάθμιση που ετοιμάζουμε θα δίνεται η επιλογή στον χρήστη να επιλέγει εαν το αποτέλεσμα που πήρε είναι σωστό ή όχι. Σε περίπτωση λάθους θα γίνεται αναζήτηση σε εναλλακτικούς καταλόγους. Επίσης εδώ μπορείτε να αναφέρετε λάθη, ώστε να τα διορθώσουμε.

Ερώτηση 4η

Αναζήτηση σε κινητά

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η πολιτική του ΟΤΕ όσον αφορά την διάθεση των στοιχείων των συνδρομητών είναι αρκετά "κλειστή" (βλέπε ερωτ. 2) και δεν βοηθάει σε αυτή την λειτουργία. Στην επόμενη αναβάθμιση σκοπεύουμε να προσθέσουμε αυτή την λειτουργία σε πιλοτικό στάδιο. Ανάλογα με τα σχόλια που θα λάβουμε θα συνεχίσουμε ή όχι την ανάπτυξη.

Ερώτηση 5η

Μπορώ αν βρω κάπου αλλού την εφαρμογή εκτός από το Google Play

Φυσικά! Eδώ: Aptoide

Ερώτηση 6η

Η εφαρμογή δεν δουλεύει σωστά/Κρασάρει στο κινητό μου κτλ.

Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα bugs/προβλήματα που εμφανίζονται. Η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία. Καθώς αυτή η εφαρμογή προέρχεται από την ενασχόλησή μας στον ελεύθερό μας χρόνο, μας είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο για μια ομάδα 2 ατόμων) να δοκιμάζουμε την εφαρμογή σε πολλές συσκευές Android. Παρ'όλα αυτά μπορείτε να μας περιγράψετε με ακρίβεια το πρόβλημα εδώ και να προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Ερώτηση 7η

Μπορείτε να προσθέσετε την χψ λειτουργία/Έχω μια ιδέα, που μπορώ να σας τη στείλω

Διαβάζουμε όλες τις επιθυμίες και ανάγκες των χρηστών και προσπαθούμε να αναπτύσσουμε εκείνη την λειτουργία που πιστεύουμε θα έχει τη μεγαλύτερη απήχηση. Εαν έχετε κάποια ιδέα μπορείτε να μας την στείλετε εδώ.

Ερώτηση 8η

Έχω κάποια παρατήρηση/σχόλιο/παράπονο. Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, σχόλια, παράπονα είναι ευπρόσδεκτα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ.